Over de rondreis

Deze rondreis/expeditie van 22 dagen is erg avontuurlijk en misschien wel een van de meest bijzondere van je leven. Dit omdat dit het perfecte recept is voor als je dit unieke gebied off-road wilt ontdekken en grote vrijheid wilt ervaren, de sublieme en zeldzame natuur wilt bewonderen en waar je langs de mooiste surfplekken van Madagascar reist.
Door de verschillende klimaten die Madagascar kent, heeft vooral Zuid-Madagascar een zeer gevarieerde flora en fauna. Je reist door het hele grote zuiden, waarbij droge vlaktes zoals het Isalo Nationaal Park met zijn extreme gebergtes, het woestijnachtige zuidelijkste gedeelte met bijzondere baobabs, worden afgewisseld met de vochtige tropische bossen aan de oostkust. Je kunt er dieren spotten die je nergens anders ter wereld ziet zoals de makies en de lemuren.
Een grote aaneenschakelingen van uitzonderlijke plekken, zoals het zuidelijkste punt van Madagascar, Cape Saint Marie met haar schildpadden, een plek waar bijna niemand komt. Dit alles vormt de ideale setting voor een onvergetelijke reis! Een reis voor wie iets bijzonders zoekt en actief wil reizen.

Na Toliara reizen we naar het Isalo Nationaal Park met zijn woeste gebergtes. Daar leven ringstaartmakies, de Sifaka en andere soorten lemuren. Je vervolgt de reis naar Ranomafana Nationaal Park waar je bijvoorbeeld de ringstaart mangoest kunt bewonderen. Ook zijn er vele soorten vogels, vlinders, vleermuizen en lemuren, zoals de gouden bamboe-lemuur en de reuzenbamboe-lemuur te bezichtigen. Als je in het tropische Manakara bent aangekomen, zak je naar beneden over de off-road paden naar het zuiden. Je steekt maar liefs 10 rivieren over met kleine ferries en je gaat soms over wankelende bruggen. Een bijzondere ervaring.

Als je in Forte Dauphin bent aangekomen, overnacht je in een hotel met een subliem uitzicht over de baai. Je kunt o.a. het Nationale Park Tsimelahy Andohela bezoeken of je kunt een kite-surf les nemen. Via Berenty aan de zuidkust, waar je in dit geweldige natuurreservaat overnacht, vervolg je de weg naar Lavanona. Een paradijselijk bestaan vanwaar je ook het zuidelijkste punt van Madagascar gaat bezoeken. Cape Saint Marie, de laatste halte voor Antartica.  Je moet er niet gek van staan te kijken als je tijdens het rijden over de woestijnachtige off-road paden grote landschildpadden tegenkomt. Via Itampolo komen we aan in Ambola. Je bezoekt het uitzonderlijke Tsimanampetsotsa Park waar je de blinde vis kunt ontdekken of de flamingo’s kunt bewonderen in het zoute meer.

Voordat je weer in Toliara terug bent, kun je in Anakao, een vissersplaatsje, heerlijk uitrusten van deze expeditie. Je verblijft in een hotel met bungalows aan zee. Je kunt daar o.a. een (piroque) boottocht naar het eilandje Nosy Ve maken. Hier ligt ook het Rolaria Reef System. Je kunt er unieke vissen en prachtig koraal spotten. Het is het derde grootste koraalrif van de wereld. Ook hier kun je aan de kust goed surfen!

Over het algemeen overnacht je in goede tot luxe hotels. Tijdens de afgelegen en moeilijke stukken van deze reis is de keuze beperkt en logeer je in meer eenvoudige hotels.

Deze reis is individueel te boeken maar ook met een eigen samengestelde groep is dit mogelijk.

Je reist dan in deze rondreis bijvoorbeeld met 8 reizigers. Net als bij een individuele reis krijg je je eigen 4×4 auto met Frans- en Engelssprekende chauffeur. Met hem spreek je af wanneer je zelf kunt rijden en wanneer het beter is dat de chauffeur rijdt. Een lokale gids en /of een ervaren Nederlandse reisbegeleider vergezellen de groep. Zo rijden we met maximaal 5 4×4 auto’s in kolonne. Samen gaan we dit avontuur aan. Dat betekent dat je soms door gebieden komt waar de weg erg slecht is en je misschien niet meer dan 45 km per dag kunt rijden. Uiteraard spreek je van tevoren goed af waar de moeilijkheden zitten en ’s avonds evalueren we de dag.

Onderstaand het programma van de reis. Onvoorziene omstandigheden kunnen er voor zorgen dat we de reisroute of hotels aan moeten passen.

 • null

  Dag 1: Toliara

  Deze expeditie begint in Toliara. Dit is de grootste stad in het zuiden van Madagascar. In het hotel ontmoet je de reisbegeleider en de andere deelnemers die deelnemen aan deze expeditie.

 • null

  Dag 2: Toliara – Ranohira

  Je begint de reis met het rijden over de droge en uitgestrekte wegen naar Ranohira.  Het doet een beetje denken aan het wildwesten. Ranohira ligt vlakbij het Isalo Nationaal Park.

 • null

  Dag 3: Isalo Nationaal Park

  Het Isalo Nationaal Park is een zandstenen landschap dat door wind-en watererosie is ontleed in rotspartijen, plateaus, uitgestrekte vlaktes en tot 200 m diepe kloven. Dit maakt het tot Madagascar’s populairste Nationale Park. Tijd genoeg om het park te verkennen. Kies je voor een indrukwekkende trekking of voor een extra excursie, bijvoorbeeld een paardrijtocht?

 • null

  Dag 4: Ranohira – Ranomafana

  Je hervat de reis naar Ranomafana. Je blijft hier 2 nachten slapen.

  Ranomafana Nationaal Park is een must-see bij een bezoek aan het eiland. Ranomafana maakt deel uit van het oostenlijke regenwoud van Madagascar. Het bestaat uit een primair bos met enorme bomen en planten en een secondaire bos. Het zal je een uitzonderlijke fauna laten ontdekken die bestaat uit zeldzame, helaas bedreigde diersoorten. Als u van de natuur en de dieren houdt, zult je niet teleurgesteld zijn: o.a. 12 soorten lemuren waaronder de gouden bamboe-lemuur en de reuzenbamboe-lemuur, een grote diversiteit aan kameleons, wel 100 soorten vogels, vlinders en vleermuizen leven in deze bossen. Je vindt er ook unieke plantensoorten die alleen in dit park groeien, zoals vleesetende planten, bamboe, palmbomen, mossen en boomvarens.  Ook de raffiapalm komt in dit gebied veel voor.

 • null

  Dag 5: Ranomafana

  Voor de liefhebbers van wandelen zijn er diverse avond en/of dag trails mogelijk. In Ranomafana bevinden zich ook thermale baden. Dus tijd om te genieten van een duik in het warme water.

 • null

  Dag 6: Ranomafana – Manakara (4 uur) 181 km

  Via een mooie bochtige weg door het regenwoud kom je uiteindelijk aan in het tropische Manakara. Manakara is een voormalig vissersdorp dat aan belang won, omdat het het eindpunt is van de nog enige bruikbare spoorweg in Madagascar, de zogenaamde ‘Fianarantsoa-cote Est’ spoorweg.

 • null

  Dag 7: Manakara – Sandravinary

  Vanaf nu reis je verder over alleen maar off-road paden, 230 km, totdat je uiteindelijk in Forte Dauphin uitkomt. De tocht omvat niet minder dan 10 rivierovergangen; ze vormen een behoorlijke uitdaging tijdens deze reis.

  We overnachten in Sandravinary in eenvoudige en schone bungalows.

 • null

  Dag 8: Sandravinary – Manantenina

  Vlak nadat je de 5e rivierovergang hebt genomen overnacht je in alle rust in het plaatsje Manantenina, waar je een bijzonder uitzicht hebt.

 • null

  Dag 9: Manantenina – Forte Dauphin

  Vandaag reis je verder via het laatste gedeelte van de oostkust totdat je in Forte Dauphin aankomt. Hier overnacht je in een hotel met een adembenemend uitzicht over de baai.

 • null

  Dag 10,11: Forte Dauphin

  Deze relaxte stad is prachtig gelegen op een schiereiland, het grenst aan 3 zijden aan stranden en branding en wordt ondersteund door hoge groene bergen die in het westen uitmonden in stekelige bossen. Het hotel ligt vlakbij het strand Libanona en je hebt een prachtig uitzicht over de baai. Je kunt hier uitstekend relaxen, zwemmen, surfen en interessante trips maken in de nabije omgeving. Je verblijft hier 2 dagen.

 • null

  Dag 12: Forte Dauphin – Ambosary

  Na ongeveer een halve dag rijden kom je aan in Ambosary. Het vochtige klimaat laat je achter je en maakt nu plaats voor het droge warme zuiden. Het hotel waar je overnacht ligt in het Berenty Reservaat. Het Berenty Reservaat is een echt toevluchtsoord voor de 2000 lemuren die er vrij rondlopen. Er zijn 102 vogelsoorten en meer dan honderd andere dieren te ontdekken, zoals reptielen, schildpadden en vleermuizen. De rijke endemische flora en fauna bieden ook hier weer een onvergetelijke omgeving. Laat je meevoeren door de magie van Berenty. ‘s middags kun je een wandeling maken door het park. Je kunt hier ook een van de rijkste musea bezoeken. Het Arembelomuseum laat een unieke collectie zien van de Antandroy cultuur, de mensen uit het land van de doornen.

 • null

  Dag 13: Berenty – Lavanona

  Vandaag rijd je verder over de verlaten uitgestrekte off-road paden totdat je aankomt in Lavanono, gelegen onder een 60 km lange klifketen. Dit is ook één van de mooiste surfplekken van Madagascar.

 • null

  Dag 14,15: Lavanona

  Geniet hier van het paradijselijk bestaan. Ga kite-surfen of heerlijk ontspannen in een hangmat, snorkelen of zwemmen.

  Je bezoekt Cape Saint Marie en zijn kliffen. Hier ontmoeten de twee oceanen elkaar: de Indische Oceaan en het Kanaal van Mozambique. Je bevindt je op het zuidelijkste puntje van Madagascar. Hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht.

  Allerlei andere activiteiten zijn ook mogelijk. Bezoek de omgeving, slenter langs de typische markten, ga vissen of ga gewoon een wandeling maken over het 70 km lange strand, de grootste van Madagascar. De plek is in ieder geval mooi, en ideaal om te surfen. We verblijven hier 3 nachten.

 • null

  Dag 16: Lavanona– Itampolo

  Je verlaat Lavanona en je rijdt over de off-road paden naar Itampolo. Je steekt het Mahafaly-plateau, een uit kalksteen gesneden oppervlakte, over. De moeilijkste, maar ook de mooiste etappe.  Je ziet schildpadden die in volledige vrijheid leven en door de lokale bevolking als taboe worden beschouwd. Je komt vreemde planten, zoals de maagdenpalm en de baobabs tegen die zich hebben aangepast aan het harde droge klimaat. Aan het einde van de dag kom je aan in Itampolo.

 • null

  Dag 17: Itampolo – Ambola

  Je vervolgt vandaag de route over de zanderige pistes naar het plaatsje Ambola. Ambola ligt tussen een lagune en het Tsimanampetsotsa Park.

  ’S Middags is er tijd om te relaxen, te snorkelen of het vissersplaatsje te bezoeken.

 • null

  Dag 18: Ambola (Rustdag)

  Vandaag bezoeken we het Tsimanampetsotsa Park. Het park biedt een uitzonderlijke endemische faunistische en floristische diversiteit. Er zijn 72 vogelsoorten waaronder de Grijze ko, Kuifkroeten, Madagascar drongo en de Newton havik. Je kunt ook veel schildpadden en reptielen observeren. In de talrijke grotten van het park ontdek je de blinde vissen die op de onverlichte bodem leven.

  Er ligt een zout meer in het hart van het park en strekt zich uit over 20 km. Het water is ondiep en vol met calciumsulfaat, waardoor er geen vissen in leven. Je zult betoverd zijn door de kleuren – van topaas tot turquoise. Avifauna liefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn omdat het meer bijna 112 vogelsoorten telt, vooral roze flamingo’s en Coua. Het ziet eruit als een oase in het midden van de woestijn en verschijnt als in een droom.

 • null

  Dag 19: Ambola –Anakao

  Vandaag reis je verder over de mooie zanderige pistes naar Anakao.

 • null

  Dag 20,21: Anakao

  Anakao is een vissers-dorpje met een mooi strand waar je de laatste 2 dagen van deze reis verblijft in een hotel met bungalows aan zee. Je kunt daar o.a. heerlijk uitrusten of een (piroque) boottocht maken naar het eilandje Nosy Ve.

  Hier ligt ook het Rolaria Reef System. Je kunt er unieke vissen en prachtig koraal spotten. Het is het derde grootste koraalrif van de wereld. Ook hier kun je aan de kust goed surfen!

 • null

  Dag 22: Anakao – Toliara (1/1/2 met de boot)

  In de ochtend neem je de boot terug naar Toliara en komt deze bijzondere reis tot een einde. Hier neem je afscheid van elkaar in Toliara. Je kunt een binnenlandse vlucht terug nemen naar de hoofdstad of je reis voortzetten.

Deze selectie geeft een goed beeld van de luxe (4,5*) tot eenvoudige hotels waar we op deze expeditie verblijven.

Houd er rekening mee dat vanwege de aard van deze expeditie, de reisroute en hotels aangepast kunnen worden vanwege lokale of onvoorziene omstandigheden.

Deze 22-daagse expeditie kost € 4.200,- per deelnemer

Inclusief:

 • Vervoer met Toyota Land Cruiser 4×4’s of soortgelijke 4×4, inclusief brandstof
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Boottochten
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Facultatieve excursies
 • Alle maaltijden (ontbijt is wel inclusief)
 • Internationale vluchten
 • Toeslag bij gebruik 1-persoonskamer
 • Fooi voor uw gids en chauffeur (discretionair)

Wijzigingen voorbehouden.

Vragen of reserveren, neem contact met ons op. Outland Madagascar weet de weg!

Je kunt een aanvraag sturen met onderstaand formulier of mailen naar: [email protected]

Contact Formulier NL
Beschrijving

Na Toliara reizen we naar het Isalo Nationaal Park met zijn woeste gebergtes. Daar leven ringstaartmakies, de Sifaka en andere soorten lemuren. Je vervolgt de reis naar Ranomafana Nationaal Park waar je bijvoorbeeld de ringstaart mangoest kunt bewonderen. Ook zijn er vele soorten vogels, vlinders, vleermuizen en lemuren, zoals de gouden bamboe-lemuur en de reuzenbamboe-lemuur te bezichtigen. Als je in het tropische Manakara bent aangekomen, zak je naar beneden over de off-road paden naar het zuiden. Je steekt maar liefs 10 rivieren over met kleine ferries en je gaat soms over wankelende bruggen. Een bijzondere ervaring.

Als je in Forte Dauphin bent aangekomen, overnacht je in een hotel met een subliem uitzicht over de baai. Je kunt o.a. het Nationale Park Tsimelahy Andohela bezoeken of je kunt een kite-surf les nemen. Via Berenty aan de zuidkust, waar je in dit geweldige natuurreservaat overnacht, vervolg je de weg naar Lavanona. Een paradijselijk bestaan vanwaar je ook het zuidelijkste punt van Madagascar gaat bezoeken. Cape Saint Marie, de laatste halte voor Antartica.  Je moet er niet gek van staan te kijken als je tijdens het rijden over de woestijnachtige off-road paden grote landschildpadden tegenkomt. Via Itampolo komen we aan in Ambola. Je bezoekt het uitzonderlijke Tsimanampetsotsa Park waar je de blinde vis kunt ontdekken of de flamingo’s kunt bewonderen in het zoute meer.

Voordat je weer in Toliara terug bent, kun je in Anakao, een vissersplaatsje, heerlijk uitrusten van deze expeditie. Je verblijft in een hotel met bungalows aan zee. Je kunt daar o.a. een (piroque) boottocht naar het eilandje Nosy Ve maken. Hier ligt ook het Rolaria Reef System. Je kunt er unieke vissen en prachtig koraal spotten. Het is het derde grootste koraalrif van de wereld. Ook hier kun je aan de kust goed surfen!

Over het algemeen overnacht je in goede tot luxe hotels. Tijdens de afgelegen en moeilijke stukken van deze reis is de keuze beperkt en logeer je in meer eenvoudige hotels.

Deze reis is individueel te boeken maar ook met een eigen samengestelde groep is dit mogelijk.

Je reist dan in deze rondreis bijvoorbeeld met 8 reizigers. Net als bij een individuele reis krijg je je eigen 4×4 auto met Frans- en Engelssprekende chauffeur. Met hem spreek je af wanneer je zelf kunt rijden en wanneer het beter is dat de chauffeur rijdt. Een lokale gids en /of een ervaren Nederlandse reisbegeleider vergezellen de groep. Zo rijden we met maximaal 5 4×4 auto’s in kolonne. Samen gaan we dit avontuur aan. Dat betekent dat je soms door gebieden komt waar de weg erg slecht is en je misschien niet meer dan 45 km per dag kunt rijden. Uiteraard spreek je van tevoren goed af waar de moeilijkheden zitten en ’s avonds evalueren we de dag.

Programma

Onderstaand het programma van de reis. Onvoorziene omstandigheden kunnen er voor zorgen dat we de reisroute of hotels aan moeten passen.

 • null

  Dag 1: Toliara

  Deze expeditie begint in Toliara. Dit is de grootste stad in het zuiden van Madagascar. In het hotel ontmoet je de reisbegeleider en de andere deelnemers die deelnemen aan deze expeditie.

 • null

  Dag 2: Toliara – Ranohira

  Je begint de reis met het rijden over de droge en uitgestrekte wegen naar Ranohira.  Het doet een beetje denken aan het wildwesten. Ranohira ligt vlakbij het Isalo Nationaal Park.

 • null

  Dag 3: Isalo Nationaal Park

  Het Isalo Nationaal Park is een zandstenen landschap dat door wind-en watererosie is ontleed in rotspartijen, plateaus, uitgestrekte vlaktes en tot 200 m diepe kloven. Dit maakt het tot Madagascar’s populairste Nationale Park. Tijd genoeg om het park te verkennen. Kies je voor een indrukwekkende trekking of voor een extra excursie, bijvoorbeeld een paardrijtocht?

 • null

  Dag 4: Ranohira – Ranomafana

  Je hervat de reis naar Ranomafana. Je blijft hier 2 nachten slapen.

  Ranomafana Nationaal Park is een must-see bij een bezoek aan het eiland. Ranomafana maakt deel uit van het oostenlijke regenwoud van Madagascar. Het bestaat uit een primair bos met enorme bomen en planten en een secondaire bos. Het zal je een uitzonderlijke fauna laten ontdekken die bestaat uit zeldzame, helaas bedreigde diersoorten. Als u van de natuur en de dieren houdt, zult je niet teleurgesteld zijn: o.a. 12 soorten lemuren waaronder de gouden bamboe-lemuur en de reuzenbamboe-lemuur, een grote diversiteit aan kameleons, wel 100 soorten vogels, vlinders en vleermuizen leven in deze bossen. Je vindt er ook unieke plantensoorten die alleen in dit park groeien, zoals vleesetende planten, bamboe, palmbomen, mossen en boomvarens.  Ook de raffiapalm komt in dit gebied veel voor.

 • null

  Dag 5: Ranomafana

  Voor de liefhebbers van wandelen zijn er diverse avond en/of dag trails mogelijk. In Ranomafana bevinden zich ook thermale baden. Dus tijd om te genieten van een duik in het warme water.

 • null

  Dag 6: Ranomafana – Manakara (4 uur) 181 km

  Via een mooie bochtige weg door het regenwoud kom je uiteindelijk aan in het tropische Manakara. Manakara is een voormalig vissersdorp dat aan belang won, omdat het het eindpunt is van de nog enige bruikbare spoorweg in Madagascar, de zogenaamde ‘Fianarantsoa-cote Est’ spoorweg.

 • null

  Dag 7: Manakara – Sandravinary

  Vanaf nu reis je verder over alleen maar off-road paden, 230 km, totdat je uiteindelijk in Forte Dauphin uitkomt. De tocht omvat niet minder dan 10 rivierovergangen; ze vormen een behoorlijke uitdaging tijdens deze reis.

  We overnachten in Sandravinary in eenvoudige en schone bungalows.

 • null

  Dag 8: Sandravinary – Manantenina

  Vlak nadat je de 5e rivierovergang hebt genomen overnacht je in alle rust in het plaatsje Manantenina, waar je een bijzonder uitzicht hebt.

 • null

  Dag 9: Manantenina – Forte Dauphin

  Vandaag reis je verder via het laatste gedeelte van de oostkust totdat je in Forte Dauphin aankomt. Hier overnacht je in een hotel met een adembenemend uitzicht over de baai.

 • null

  Dag 10,11: Forte Dauphin

  Deze relaxte stad is prachtig gelegen op een schiereiland, het grenst aan 3 zijden aan stranden en branding en wordt ondersteund door hoge groene bergen die in het westen uitmonden in stekelige bossen. Het hotel ligt vlakbij het strand Libanona en je hebt een prachtig uitzicht over de baai. Je kunt hier uitstekend relaxen, zwemmen, surfen en interessante trips maken in de nabije omgeving. Je verblijft hier 2 dagen.

 • null

  Dag 12: Forte Dauphin – Ambosary

  Na ongeveer een halve dag rijden kom je aan in Ambosary. Het vochtige klimaat laat je achter je en maakt nu plaats voor het droge warme zuiden. Het hotel waar je overnacht ligt in het Berenty Reservaat. Het Berenty Reservaat is een echt toevluchtsoord voor de 2000 lemuren die er vrij rondlopen. Er zijn 102 vogelsoorten en meer dan honderd andere dieren te ontdekken, zoals reptielen, schildpadden en vleermuizen. De rijke endemische flora en fauna bieden ook hier weer een onvergetelijke omgeving. Laat je meevoeren door de magie van Berenty. ‘s middags kun je een wandeling maken door het park. Je kunt hier ook een van de rijkste musea bezoeken. Het Arembelomuseum laat een unieke collectie zien van de Antandroy cultuur, de mensen uit het land van de doornen.

 • null

  Dag 13: Berenty – Lavanona

  Vandaag rijd je verder over de verlaten uitgestrekte off-road paden totdat je aankomt in Lavanono, gelegen onder een 60 km lange klifketen. Dit is ook één van de mooiste surfplekken van Madagascar.

 • null

  Dag 14,15: Lavanona

  Geniet hier van het paradijselijk bestaan. Ga kite-surfen of heerlijk ontspannen in een hangmat, snorkelen of zwemmen.

  Je bezoekt Cape Saint Marie en zijn kliffen. Hier ontmoeten de twee oceanen elkaar: de Indische Oceaan en het Kanaal van Mozambique. Je bevindt je op het zuidelijkste puntje van Madagascar. Hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht.

  Allerlei andere activiteiten zijn ook mogelijk. Bezoek de omgeving, slenter langs de typische markten, ga vissen of ga gewoon een wandeling maken over het 70 km lange strand, de grootste van Madagascar. De plek is in ieder geval mooi, en ideaal om te surfen. We verblijven hier 3 nachten.

 • null

  Dag 16: Lavanona– Itampolo

  Je verlaat Lavanona en je rijdt over de off-road paden naar Itampolo. Je steekt het Mahafaly-plateau, een uit kalksteen gesneden oppervlakte, over. De moeilijkste, maar ook de mooiste etappe.  Je ziet schildpadden die in volledige vrijheid leven en door de lokale bevolking als taboe worden beschouwd. Je komt vreemde planten, zoals de maagdenpalm en de baobabs tegen die zich hebben aangepast aan het harde droge klimaat. Aan het einde van de dag kom je aan in Itampolo.

 • null

  Dag 17: Itampolo – Ambola

  Je vervolgt vandaag de route over de zanderige pistes naar het plaatsje Ambola. Ambola ligt tussen een lagune en het Tsimanampetsotsa Park.

  ’S Middags is er tijd om te relaxen, te snorkelen of het vissersplaatsje te bezoeken.

 • null

  Dag 18: Ambola (Rustdag)

  Vandaag bezoeken we het Tsimanampetsotsa Park. Het park biedt een uitzonderlijke endemische faunistische en floristische diversiteit. Er zijn 72 vogelsoorten waaronder de Grijze ko, Kuifkroeten, Madagascar drongo en de Newton havik. Je kunt ook veel schildpadden en reptielen observeren. In de talrijke grotten van het park ontdek je de blinde vissen die op de onverlichte bodem leven.

  Er ligt een zout meer in het hart van het park en strekt zich uit over 20 km. Het water is ondiep en vol met calciumsulfaat, waardoor er geen vissen in leven. Je zult betoverd zijn door de kleuren – van topaas tot turquoise. Avifauna liefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn omdat het meer bijna 112 vogelsoorten telt, vooral roze flamingo’s en Coua. Het ziet eruit als een oase in het midden van de woestijn en verschijnt als in een droom.

 • null

  Dag 19: Ambola –Anakao

  Vandaag reis je verder over de mooie zanderige pistes naar Anakao.

 • null

  Dag 20,21: Anakao

  Anakao is een vissers-dorpje met een mooi strand waar je de laatste 2 dagen van deze reis verblijft in een hotel met bungalows aan zee. Je kunt daar o.a. heerlijk uitrusten of een (piroque) boottocht maken naar het eilandje Nosy Ve.

  Hier ligt ook het Rolaria Reef System. Je kunt er unieke vissen en prachtig koraal spotten. Het is het derde grootste koraalrif van de wereld. Ook hier kun je aan de kust goed surfen!

 • null

  Dag 22: Anakao – Toliara (1/1/2 met de boot)

  In de ochtend neem je de boot terug naar Toliara en komt deze bijzondere reis tot een einde. Hier neem je afscheid van elkaar in Toliara. Je kunt een binnenlandse vlucht terug nemen naar de hoofdstad of je reis voortzetten.

Kaart
Hotels

Deze selectie geeft een goed beeld van de luxe (4,5*) tot eenvoudige hotels waar we op deze expeditie verblijven.

Houd er rekening mee dat vanwege de aard van deze expeditie, de reisroute en hotels aangepast kunnen worden vanwege lokale of onvoorziene omstandigheden.

Prijs
Deze 22-daagse expeditie kost € 4.200,- per deelnemer

Inclusief:

 • Vervoer met Toyota Land Cruiser 4×4’s of soortgelijke 4×4, inclusief brandstof
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Boottochten
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Facultatieve excursies
 • Alle maaltijden (ontbijt is wel inclusief)
 • Internationale vluchten
 • Toeslag bij gebruik 1-persoonskamer
 • Fooi voor uw gids en chauffeur (discretionair)

Wijzigingen voorbehouden.

Contact
Vragen of reserveren, neem contact met ons op. Outland Madagascar weet de weg!

Je kunt een aanvraag sturen met onderstaand formulier of mailen naar: [email protected]

Contact Formulier NL

Foto's

Reisdata RN12a:
StartDashEinde
Individueel op aanvraag